lunes, agosto 13, 2007

FOTO 276 - KATHEDRAAL VAN SANTIAGO DE COMPOSTELLA


Detalle de la Fachada de la Plaza del Obradoiro
Santiago de Compostela
A Coruña (Galicia)
2007 © R. Blanco
Mail
Feed de las entradas
_
Kathedraal van Santiago de Compostella

De Kathedraal van Santiago de Compostella is de hoofdkerk van het aartsbisdom Santiago de Compostella. Zij staat in de gelijknamige stad in het noord-westen van Spanje. De kathedraal heeft de vorm van een kruiskerk. Zij werd vanaf 1077 onder Alfons VI gebouwd op de resten van een eerdere kerk uit 800.

Volgens een legende zou het graf van de apostel Jacobus, een van de discipelen van Jezus, zich hier bevinden. Zijn stoffelijk overschot zou, nadat hij in Palestina was onthoofd, in een stenen boot zijn gelegd waarin twee van zijn discipelen meereisden. De boot bereikte vanzelf de Galicische kust, waarna het dode lichaam werd begraven aan de berg Libredón. Over het graf verrees een machtige basiliek.

In 1985 werd de kathedraal als UNESCO Werelderfgoed verklaard. De kathedraal is afgebeeld op de Spaanse munt van 1, 2 en 5 cent.

De kathedraal is 97 m lang en 22 m hoog. Het zuidportaal is in romaanse stijl, het westportaal is barok en de noordkant neo-classistisch en het heeft een gotische kloostergang.

De Botafumeiro is een circa 1,60 m groot wierookvat gemaakt door de goudsmid José Losada in 1851. Hij wordt op hoogtijdagen door het dwarsschip heen en weer gezwaaid aan touwen die onder de viering zijn opgehangen. Het is een beroemde toeristische attractie.
_
Puedes descargarte gratis las imágenes con su resolución original de 1280 x 1024 para colocarlas como fondos de pantalla (wallpaper). Fotos gratis. Galicia.


No hay comentarios:

Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.